Christina er vinder af ISICUPS rangliste i T.1

11-08-2015

Christina vandt Isicups rangliste i T. 1. ISICUP laver en række store stævner i Tyskland og Norden. Christina, Louise og Hans-Christian har redet en stor del af dem og Christina og Tjörvi har vist særlig god figur og derfor vandt Christina ranglisten i T.1. Hans-Christian blev nr. 3 i T.2, 4.1 og 5.1. Vinderne blev hædret i Isibless stand ved VM i Herning. Tusind tak til alle der har medvirket til at lave de stævner i topklasse.

VM 2015 i Herning

11-08-2015

Vi er nu hjemvendt efter et fantastisk godt arrangeret VM 2015 i Herning. Som deltager var det en fornøjelse at blive modtaget og behandlet med utrolig stor venlighed og hjælpsomhed af alle der bidrog som hjælpere til stævnet. For Hans-Christian og Eldjárn fra Vivildgård var det et utrolig godt VM og de viste sig i absolut topform. De startede med at ride to super flotte udtagelser i T.2 og 5.1 og red sig direkte i to B-finaler og så var stilen lagt. Herefter red de sig ind som nr. 10 i stilpas og vandt T.2 b- finalen, så de om søndagen kunne ride a-finalen sammen med et stærkt felt af verdens bedste T.2 heste. Her endte de som nr. 5 med 7.75 total.
Sidst men ikke mindst rakte Hans-Christian og Eldjárn's flotte udtagelser til en 3. Plads i 5-gangskombination og dermed en bronzemedalje. Tjörvi sønnen Röskur fra Skjød har ligeledes gjort det fantastisk flot her i ugen, og blev nr. 2 i klassen for 5 års hingste. Stort tillykke til Rasmus og Ditte med deres flotte hingst. Tusind tak for den store opbakning og de mange lykønskninger. og en særlig tak til alle der har klappet og heppet på os fra tilskuerrækkerne, i gjorde det til ubeskrivelig oplevelse at ride på banen. Til sidst en stor tak til vores sponsor og partner Hilbar Reitsport

Tjörvis afkom udtaget til VM i Herning

Tjörvi har endnu et afkom med til VM. Denne gang er det også en 5 års hingst, Röskur fra Skjød. Röskur er en super flot hingst som brillieredetil nr. 2 kåring i Herning både til bygningsbedømmelse, hvor han opnåede 8.43 med bl.a. 9 for proportioner og til ridebedømmelsen, hvor han opnåede 8.38 med 9 for galop, form under rytter, vilje/sind og langsom tölt. Dette giver Röskur en totalkarakter på 8.40. Vi ønsker avlerne af denne flotte hingst stor tillykke og vi glæder os til at følge ham til VM.

DM 2015 i sport og gædingakeppni

13-07-2015 

DM 2015 var en kæmpe succes. Arrangementet bar præg af stor professionalisme fra ende til anden. Alt var gennemtænkt og velorganiseret. Stor tak til alle som brugte tid og energi på at gøre DM 2015 til det bedste DM til dato.

For os personligt må dette års DM også siges at have været en succes. Vi drog til Herning med i alt 5 heste. Red 8 udtagelser og inkasserede 7 finale pladser.

Louise Johansen red sin velgående hoppe Líf frá Mið-fossum forrygende flot i T.2 udtagelsen. Desværre var Líf lidt for påvirket at det voldsomme blæsevejr fredagen bød på, og kiksede den sidste og vigtigste opgavedel. I B-Flokk var Lif derimod i sit es, og red sig direkte i A-Finalen i et meget stærkt felt. I finalen endte de på en flot 7 plads.

Hans-Christian havde sine meget velgående hingste Eldjárn og Gandur med. Gandur viste sig utrolig flot frem i udtagelserne i 4.1 og T.2, hvilket gav dem adgang til B-finaler i begge discipliner, og de endte ud med 2 flotte 7 pladser, og 1 bronzemedalje i 4-gangs kombination med total karakteren 7.10 point.

Eldjárn var i top form og lod sig ikke gå på af blæst og regn og en noget glat bane i torsdagens F.1 udtagelse. Eldjárn var utrolig flot i alle gangarter og landede på 2. pladsen efter udtagelsen. I T.2 udtagelsen beviste Eldjárn at han har et enormt talent i denne disciplin og inkasserede igen en A-finale i fornemt selskab med nogle af verdens allerbedste T.2 heste. Søndagen bød derfor på to a-finaler for Eldjárn og Hans-Christian, og de endte på en ærefuld 5 plads i T.2 med karakteren 7,46. 

5.1 a-finalen blev en spændende finale. Eldjárn og Hans-Christian red et super flot ridt og førte finalen efter at have vist tölt, trav, skridt og galop, desværre stoppede festen ved passen, hvor der opstod lidt balance problemer, der gjorde at Hans-Christian kun fik vist Eldjárn's fantastiske pas 1 gang, hvilket trak dem ned på 6 pladsen efter en ellers fantastisk finale.

Christina red en fantastisk udtagelse på super tölteren Tjörvi fra Sunnuhvoli, hvilket lagde dem lige i hælene på den regerende verdensmester Jòhann Skulason. Igen var der lagt op til en stærk og spændende finale. Christina og Tjörvi leverede varen i de to første opgavedele, hvor der var tæt løb med Johann. I den sidste opgavedel løb Christina og Tjörvi desværre ind i nogle små problemer hvilket gjorde de måtte tage til takke med en 3 plads og bronze medalje, efter en ellers forrygende flot finale.  

Udover Tjörvi havde Christina den unge og lovende hoppe Náttsól fra Kjartansstödum med i B-Flokk. Náttsól må siges at være indbegrebet af en gæðingur. Hun viste utroligt tempo, taktfasthed, store bevægelser og udstråling i alle gangarter, og imponerende flot fremvist af Christina i både udtagelsen og a-finalen, hvor de endte med en sølvmedalje og pointsummen 8.566. Dette var kun 2. gang Náttsól startede B-Flokk, og det må siges at være en suveræn start på hendes karriere som stævne hest med en sølvmedalje ved DM.

Sidst men ikke mindst bød weekenden på flere glædelig episoder.

Hans-Christian og Eldjárn blev udtaget til det danske landshold, der skal forsvare de danske farver ved VM i august som må siges at være en kæmpe ære.

Derudover blev Hans-Christian hædret for hans flotte og harmoniske ridning, ved at blive tildelt DM's Feather Price, og modtog den flotte pris, af et smukt plankebord, designet og fremstillet af Danmarks  og forhåbentlig også verdens bedste møbelsnedker Thomas V. Rørvang.

Tusind tak til vores sponsor Hilbar Reitsport og alle jer der har støttet og heppet på os før og under DM. Det betyder utroligt meget for os.

Hans-Christian og Eldjárn udtaget til VM 2015

14-07-2015

Hans-Christian og Eldjárn er på baggrund af deres flotte præstationer i 5.1, T.2 og PP1 i stævnesæsonen 2015 udtaget til at repræsentere det danske landshold ved VM 2015 i Herning. Hans-Christian og Eldjárn har gennem hele sæsonen vist utrolig flotte og harmoniske ridepræstationer og Eldjárn udviser utroligt flotte gangarter med stor smidighed, flot form og bevægelser i alle opgavedele i 5.1 og T.2. Vi er stolte over at kunne følge med i Hans-Christians flotte trænings arbejde med Eldjárn og at kunne sende vores hjemmeavlede hingst og vores dygtige rytter Hans-Christian til VM i Herning

Tjörvi sønnen Töfri fra Vivildgård kåret i 1kl. i Herning

28-05-2015

Töfri er en super lovende hingst med top afstamning, efter Tjörvi fra Sunnuhvoli, som er dansk og nordisk mester i T.1. Hans mor Katla fra Laxarnesi er Christinas tidligere konkurrence hest og sammen blev de danske mestre i T.1 og 5.1. Desuden er Katla også mor til den regerende danskemester i 5.1 Eldjárn fra Vivildgård. Töfri må derfor siges at have "sportsblod" i årene. Töfri har et fantastisk ukompliceret sind og en enorm samarbejdsvilje, der kombineret med hans fremragende gangartsanlæg gør ham til en spændende avlshingst og fremtidig konkurrence hest. Töfri bedækker hele sæsonenen på stutteri Vivildgård. Kontakt os gerne for mere info eller se mere om Töfri på www.vivildgaard.dk

Tjörvis afkom slår igen i gennem ved kåringen i Herning

27-05-2015

Tjörvi har i alt fire afkom med ved kåring 2 i Herning. Det første afkom er nu blevet vist. Den 5 årig hingst Röskur fra Skjød som brillierede både til bygningsbedømmelse, hvor han opnåede 8.43 med bl.a. 9 for proportioner og til ridebedømmelsen, hvor han opnåede 8.38 med 9 for galop, form under rytter, vilje/sind og langsom tölt. Dette giver Röskur en totalkarakter på 8.40. Vi ønsker avlerne af denne flotte hingst stor tillykke.

 

Dröfn Fra HCL-Hestar

25-05-2014

Dröfn fra HCL-Hestar blev fløjhoppe i 6 års klassen for hopper ved årets 2. kåring i Herning. Dröfn blev kåret i 1. klasse med en total på 8.05 som 4-gænger med bl.a. 9 for tölt, vilje og form under rytter. Bygning: 8.01 og rideegenskaber: 8.08. M: Brenna fra Helgasstödum (Total: 8.18) F: Kiljan fra Blesasstödum 1a (Total: 8.17). Dröfn er avlet og ejet af Hans-Christian Løwe og Christina Johansen.

Hoygaards CUP

12-05-2014

Teamet fra Vivildgård leverede endnu engang top præstationer ved WRL stævnet Hoygaards CUP og kunne drage hjem med hele 3x 1.plads, 1x 2. plads og en Feather Price. 

Christina Johansen startede sin sæson på Tjörvi særdelses stærkt med en udtagelses karakter i T.1 på hele 7.73 point. I finalen leverede det velkendte par endnu engang en top præstation og sluttede med en flot 1. plads med 7.94 point. 

Louise Johansen red en fantastisk T.2 udtagelse og imponerede særligt i valgfri tölt og i tölt for løse tøjler, hvor hun for begge opgave dele opnåede 7.5. Dette endte med en total karakter på 7.20 og en direkte A-finale plads. I finalen red hun endnu en flot præstation og endte med en flot 2. plads.

Hans-Christian Løwe leverede endnu engang top præstationer med de to 1. klasses hingste Gandur fra Tindbæk og Eldjárn fra Vivildgård. i T.2 brillierede Hans-Christian på begge hingste ved at indtage 2. pladsen på Eldjárn med 7.43 og 3. pladsen på Gandur med 7.33 efter udtagelsen. Hans-Christian og Eldjárn red sig også direkte i A-finalen i 5.1. Hvor de med et fantastisk ridt og en særdelses flot tölt og pas i særklasse vandt overlegent med 7.12 point. I 4.1 red Hans-Christian og Gandur endnu en flot udtagelse som gav dem deltagelse i A-finalen. Gandur var som altid særdeles velgående og i topform, hvilket gav dem 1. pladsen i finalen med karakteren 7,07.

Hans-Christian blev belønnet med stævnets Feather Price for sin flotte unikke ridestil og store udvikling med sine heste.

 

 

Tjörvi sønnen Röskur Fra Skjød

05-05-2014

Ved dette års første kåring i herning beviste Tjörvi igen igen hvilken fantastisk avlshingst han er.

Den kun 4 årige hingst Röskur fra Skjød opnåede en kåring på hele 8,21 total med 4x9 og     1x 9,5.

Röskur imponerede især med sin mæjestatiske form, store smidige bevægelse og enorme udstråling.

Röskur er af den første årgang, Tjörvi afkom født i Danmark, og det må siges at han starter sin avl i Danmark med stor succes.

Hans-Christian og Christina på FEIF´s liste for god og harmonisk ridning

27-11-2013

Som noget nyt har FEIF lavet en liste over de ryttere i verden som udviser god og harmonisk ridning. På listen figurerer 77 ryttere fra hele verdenen. Vi er stolte over at Vivildgård har hele 2 ryttere repræsenterede på denne liste. Hans-Christian og Christina er begge nomineret af Feif dommere ved WRL-stævner til at være på listen.

De danske mesterskaber

15-07-2013

Så er rytterne fra Vivildgård netop hjemvendt fra DM i Herning.

Hans-Christian og Eldjárn havde en super flot debut som DM deltagere. De red sig på trods af det hårde felt, de var oppe i mod, i to b-finaler i henholdsvis T.2 og 5.1. Eldjárn viser en enorm gangarts kapacitet i alle gangarter, så det bliver spændende at følge ham, når han får styrken til at beherske det fuldt ud.

Hans-Christian og Gandur gjorde også en super god figur i Herning og sammen red de sig direkte ind i to b-finaler i 4.1 og T.2, dog med en galop fejl i de løse tøjler i T.2. Så imponerende flot at ligge i en top ti blandt de bedste danske ryttere.

Christina red Snjall fra Vorsabæ II i 5.1, hvor hun lavede en super flot udtagelse og red sig drekte ind som nr. 6 og førte dermed b-finalen.

Christina og Tjörvi fra Sunnuhvoli red en super flot udtagelse i  T.1 til 7.60 dog med en fejl i den ene nedtagning, men endte i en flot a-finale med nogle af verdens absolutte topryttere som verdensmesteren i T.1 og 4.1. Christina og Tjörvi endte på en 4. plads og som nr. 2 af de danske ryttere.

Så alle hestene kom i finaler ved DM 2013 - Stort tillykke til Christina og Hans-Christian

Christina vandt den danske Rangliste i T.1

15-07-2013

Ved de danske mesterskaber i weekenden vandt Christina den danske rangliste i T.1 for år 2012-2013. De danske rangliste vindere blev hyldet lørdag aften til gallafesten ved DM.

Så stort tillykke med guldmedaljen.

Christina ligger nr. 1 på den danske rangliste i T.1

01-07-2013

På baggrund af Christina og Tjörvis flotte præstationer i år, fører de nu den danske rangliste i T.1 med 7.82.

Hans-Christian og Gandur ligger på en flot 4. plads i T.2. Så det bliver spændende at følge dem begge til DM, som de nu er ved at forberede sig til.

DI`s udtagelses stævne på Sjælland

26-06-2013

Vi er nu vel hjemme efter en succesfuld weekend i det nordsjællandske, hvor DI afholdte deres 2. VM udtagelses stævne.

Trods svære forhold i form af vind og vejr der gjorde banen glat og svær at ride på, beviste Christina og Tjörvi at de kan stå distancen og lagde sig efter udtagelsen i spidsen af T.1 med karakteren 7.77. Til finalen havde vinden lagt sig og solen begyndt at skinne, hvilket gjorde banen mere ridebar. Her viste Christina og Tjörvi, hvorfor de er regerende Danske og Nordiske mestre i diciplinen og værfede al modstand af sig i overlegen stil og sluttede finalen af med en total karakter på hele 8.28 

Hans-Christian og Gandur fra Tindbæk leverede endnu en gang top-præstationer i 4.1 og T.2, hvor de kvalificerede sig til A-finalen i begge dicipliner med henholdsvis en 3 & 4 plads efter udtagelses runden. Hans-Christian valgte at spare på Gandur og meldte derfor fra finalen i T.2. I 4.1 finalen var Gandur og Hans-Christian i fantastisk form og red sig op på en flot 2. plads. Med total karakteren 7.10

Louise og hendes imponerede hoppe Líf red op til deres aller bedste, og leverede en super flot udtagelse i 4.1 som placerede hende lige udenfor finalen.  I T.2 udtagelsen red de, de 2 første opgavedele i overbevisende stil og imponerede alle med deres store udstråling og flotte bevægelser, desværre var der små fejl i den sidste opgavedel der gjorde at de måtte tage til takke med en 8. plads.

ISICUP Kjarni

10-06-2013

Succesrig weekend på Hedeland ved ISICUP Kjarni stævnet d. 8.-9. juni.

Christina og Tjörvi leverede for alvor varen i T.1 og red deres hidtil bedste udtagelse på hele 7.87. De indkasserede b.la. flere gange 8.5 for fri tölt.

Snjall fra Vorsabæ og Christina var også i denne weekend i ilden, og red en imponerende kraftfuld udtagelse i 5-gang. Desværre missede de den ene langside i pas, og endte på en flot fjerde plads.

Hans-Christian red en imponerende udtagelse i T.2 på Gandur fra Tindbæk, med karakteren 7.37 som gav ham en 3 plads. Den unge Eldjárn fra Vivildgård viste også et utroligt flot T.2 program og sammen red de sig ind på en 4. plads med 7.17. I finalen red Hans-Christian Gandur og endte som nr. 2 med hele 7.69. De fik op i 8.0 for samtlige opgavedele. Derudover sejrede Hans-Christian og Gandur i 4.1, hvor de vandt med 7.13.

Hans-Christian red også Eldjárn i 5.1, som han vandt med en total på 6.85 med en særlig god tölt og pas, hvor han i begge opgave dele fik op i 7.5. Eldjárn viser sig allerede som nu en topkonkurrencehest T.2 og 5.1.

Márkus fra Vivildgård deltog også i stævnet med Hans-Christian i sadlen og sammen red de et flot 5-gangs program, dog havde programmet nogle skønhedsfejl, så derfor endte de i en flot b-finale i 5-gang.

Kronshof Special

22-05-2013

Tilbage på dansk grund efter stor succes ved det tyske udtagelses stævne Kronshof Special. Stævnet er med 650 ekvipager det største stævne i verden. Det var utrolig velorganiseret og blev kørt med tysk præcision. Kronshof har kun en ovalbane og en pasbane, men på trods af det var der ingen forsinkelser på nær 10 minutter lørdag eftermiddag p.g.a. kraftig regn. Præstationerne i alle klasser var af høj kvalitet og særligt i sport A, hvor mange top landsholdsryttere fra hele verden deltog.

Louise og Lif red en super flot udtagelse i T.4 med 6.80 og kom direkte i a-finalen som nr. 3.

Hans-Christian og Eldjárn vandt 5.2, hvor han red over 7 i alle gangarter udover skridt. Han endte med en samlet karakter på 6.98. 

Hans-Christian deltog også på Gandur fra Tindbæk i 4.1 og T.2. I dette stærke felt af topryttere red han sig ind på en 14. plads i 4.1 og red sig direkte i A-finalen som nr.4, hvor han sluttede med 7.17.

Christina og Tjörvi red en super udtagelse, i T.1. Total 7,43. De scorede utrolig høje karaktere i langsom tölt og fri tölt. Desværre kiksede den ene øgning, det rakte til en B-finale, hvor de endte som nr. 8 med 7.50. Derudover red Christina Snjall i 5.1 og endte efter et flot ridt som nr. 5 med 6.71.

Dejligt at være hjemme igen efter en god uge på Kronshof.

Avlen på Stutteri Vivildgård til stævne

12-05-2013

Lørdag d. 11. maj drog vi afsted til Jökull stævnet på Kaløs bane. Her deltog flere heste fra avlen på Vivildgård. Christina red Dröfn fra HCL- Hestar, som er en meget lovende 5 års hoppe avlet af Hans-Christian. Hun er efter Brenna fra Helgasstödum og Kiljan fra Blesastadir. Denne stævne debut endte godt, da hun førte udtagelsen i T.8 og vandt finalen med 6.25.

Hans-Christian red Vivildgårds hjemmeavlede Markús fra Vivildgård, som er efter Brynja fra Skammbeinsstödum og Hlynur fra Kjarnholtum. De vandt 5.2 og viste et utrolig flot program og god ridning.

Derudover deltog Nora fra Vivildgård, som er en 5 års hoppe efter Christinas tidligere konkurrence hest Snót fra Sigluvik og Flögri fra Habæ. Nora blev redet til af sin ejer Andrea Taul, som viste hende utrolig flot frem. De vandt både udtagelsen og finalen i T.8 junior. Andrea og Nora er en utrolig lovende ekvipage og allerede her ved Noras første stævne opnåede de flere 6-taller for tölt.

Christina nomineret til årets internationale rytter

21-12-2012

D. 12. januar afholder den populære tyske nyhedsside for islandsheste, ISIBLESS, Bless Awards 2012. Her hædres dette års bedste nationale og internationale ryttere, stutterier og ungeryttere for deres præstationer gennem året.

På baggrund af Christinas flotte resultater i sæsonen 2012 er hun som eneste danske rytter nomineret i kategorien: "Årets internationale rytter."

Det er en utrolig stor ære for Christina at være nomineret i blandt nogle af verdens absolutte topryttere og en dejlig fornemmelse, at der bliver lagt mærke til hendes præstationer i udlandet.

De nominerede i kategorien: "Årets internationale rytter" er:

- Agnar Snorri Stefánsson (Island)
- Carina Mayerhofer (Østrig)
- Christina Johansen (Danmark)
- Flósi Ólafsson (Island)
- Jóhann R. Skúlason (Island)
- Johanna Frank-Stabinger (Østrig)
- Lucia Koch (Østrig)
- Nils-Christian Larsen (Norge)
- Oliver Egli (Schweiz)
- Piet Hoyos (Østrig)
- Stian Pedersen (Norge)
- Þórður Þorgeirsson (Island)

De danske mesterskaber

09-07-2012

Danmarks bedste tölter

Christina og Tjörvi vandt guld i T.1 til de danske mesterskaber. Tjörvi skilte sig særligt ud i langsom tölt og øgninger, hvor han viste utrolig høj aktion og flot form. Derudover fik Christina et plus for god ridning i finalen. Vi er utrolig stolte over denne sejr og vi glæder os til at følge dem ved de Nordiske Mesterskaber i Sverige, hvor de skal deltage for det danske landshold.

Vivildgård lavede utrolig gode resultater ved DM. Louise og Lif var i en b-finale i 4-gang og blev nr. 6 i T.2. Hans-Christian blev nr. 7 i 4.1 og nr. 14 i T.1. Derudover lå Christina og Snjall nr. 6 i t.2 og kvalificerede sig til en a-finale i 5.1 og endte som nr.6.